maskdesign.se

Peruker och löshår

Den här sidan handlar om olika typer av peruker och löshår. Peruker finns till exempel med olika typer av hår och i en mängd olika färger och frisyrer. En hårförlängning med löshår kan fästas med hjälp av olika metoder, vilka vi beskriver på den här sidan. Vi svarar också på vanliga frågor om din peruk eller hårförlängning.

Peruk av äkta hår

När du köper en peruk av äkta hår är håret obehandlat och själva peruken handknuten. Stommen är gjord av ett följsamt och mjukt material för att peruken ska vara bekväm och ge den perfekta passformen. Äkta hår går att få i många olika nyanser av blont, mörkt och rött. Du kan styla din peruk precis som om det vore ditt riktiga hår.

Peruk av syntet

En peruk av syntet eller syntetisk peruk, som det också kallas för, är tillverkad av syntetisk fiber. Materialet är oftast värmetåligt. Du kan välja mellan olika färger och längder samt en mängd olika frisyrer då perukerna är färdigstylade. De är lätta att hantera och du behöver inte styla håret själv. Du kan välja vilken hårfärg du vill samt flerfärgat om så önskas.

Löshår – olika metoder

Nedan beskriver vi olika metoder för att sätta i löshår i ditt riktiga hår. För dig som vill ha längre hår eller kanske mer volym kan du välja löshår av olika metoder, såsom med keratin, clips eller tejp.

Hårförlängning med keratin

En behandling för hårförlängning med keratin sker genom att keratinet värms upp och smälts för att sedan fästas ihop med ditt eget hår. Du kan obehindrat sätta upp håret i vilken frisyr du vill, fästena kommer inte att synas då de är både mjuka och matta samt av hög kvalitet. Resultatet ser helt naturligt ut.

Hårförlängning med clips

När du vill ha en tillfällig hårförlängning är clips den perfekta metoden. En hårförlängning med clips är en väldigt enkel och skonsam behandling eftersom du själv sätter in och tar ur din hårförlängning. Clipsen finns i olika varianter, som sitter olika tajt mot hjässan. Har du tunt hår kan det vara klokt att välja clips av PU, med fästpunkt närmast huvudet.

Hårförlängning med tejp

Det här är en behandling som innebär att färdigtejpade små genomskinliga bitar fäster hårförlängningen. De små tejp-bitarna ser ut som din hårbotten och fästytan är tillräckligt tunn, platt och mjuk för att smälta in och se naturlig ut i ditt hår. Hårförlängning med tejp är smidig, enkel och snabb, dessutom är den bekväm tack vare det mjuka materialet.

Boka skonsam hårförlängning online

Hos Hairtalk kan du boka en skonsam hårförlängning för ett vackert och naturligt resultat. Du får en guidning i vilka metoder för hårförlängning som inte innehåller kemikalier och således kan skada ditt hår. En skonsam hårförlängning görs bäst med naturliga produkter. Hairtalk kan också ge dig tips om en professionell frisör där du bor. De frisörer som använder hårdelar från Hairtalk har utbildats i hur dessa hårförlängningar ska användas och fästas för bästa möjliga resultat.   

Vanliga frågor och svar

Nedan besvarar vi vanliga frågor om peruker och löshår. Har du funderingar kring peruker och hur de känns att ha på sig? Eller är du mer intresserad av hårförlängningar och dess hållbarhet? Läs vidare så får du svaren.

Är det varmt med peruk?

Att använda peruk gör inte att du blir varmare än med ditt eget hår. Peruker är ofta ganska tunna och perukens hår fästs på ett mjukt material med tunt nät. Peruker är normalt sett både behagliga och naturliga då de inte alstrar värme.

Hur länge håller löshår?

Hur länge löshår håller beror på vilken metod du använt i samband med din hårförlängning. Om ditt löshår har fästs med keratin så håller det i 3–6 månader. Löshår med clips används för tillfälliga hårförlängningar och hålbarheten håller beror på hur mycket du använder det. Löshår med tejp håller i cirka 6–8 veckor.

Kan man locka syntetiskt hår?

Syntetiskt hår bör inte utsättas för stark värme då det vanligtvis förstörs vid cirka 65 grader. Du bör inte locka syntetiskt hår eftersom syntetisk fiber inte tål hettan från din locktång. Däremot finns det finns undantag då vissa syntetfiber är mer värmetåliga än andra.

Hur får man löshåret att se naturligt ut?

Du bör alltid följa de skötselråd som gäller för just ditt löshår. Allt hår som fästs i samband med olika typer av hårförlängningar är av olika kvalitet. Att få löshåret att se naturligt ut beror på vad som krävs för att få ditt löshår att bibehålla sina ursprungliga kvaliteter. Du kan behöva tillföra näring och fukt.