Maskdesign.se

Medvetet eller omedvetet bär människan en mask, den hon vill visa för omgivningen att hon är. Hon väljer kläder, frisyrer, make-up, glasögon, skägg allt efter vem hon är eller tror sig vara, verkligen är eller vill dölja att hon är!

amatörteaterfilmhistorialänkarlösa delarmaskerperukerperukmakerisminkStockholms Stadsteaterteater

Det susar i säven

Det susar i säven

Peter Harrysson

Peter Harrysson i Det susar i Säven 1992, i Stockholms Stadsteater uppsättning,

i regi och bearbetning av Allan Svensson, kostym Annsofi Nyberg
mask Mihra Bernander, foto Eva Lindgren.

Det susar i säven (engelsk originaltitel: The Wind in the Willows) är en barnbok skriven av Kenneth Grahame och utgiven 1908 med illustrationer av Ernest H. Shepard och Arthur Rackham. Boken handlar om den poetiske Mullvaden, den modige Vattenråttan, den skrytsamme och själviske Paddan, den barske Grävlingen och de elaka vesslorna, som ockuperar Paddeborg. I skildringen av fartdåren Paddan syns Grahames samhällssatir.

kjelle

Kjell-Hugor Grandin som Kanin i Det susar i Säven Det susar i Säven 1992, i Stockholms Stadsteater uppsättning, i regi och bearbetning av Allan Svensson, kostym Annsofi Nyberg, mask Mihra Bernander, foto Eva Lindgren.

christer

Christer Fant som hästen, Det susar i Säven 1992, i Stockholms Stadsteater uppsättning, i regi och bearbetning av Allan Svensson, kostym Annsofi Nyberg
mask Maria Lindberg, peruk Eva Lindgren, tänder Siv Glans, foto Eva Lindgren

 

Share this post

Konstnär. Har arbetat över 20 år som maskör tillika perukmakare på Stadsteatern, Dramaten, Scalateatern, Fria Proteatern, Rogalandsteatern, Norrlandsoperan. Utbildad fotograf, multimediaproducent, webbredaktör, bronsgjutare, konstgrafiker, illustratör, målare. Se siterna gogoplex.se och evalindgren.se.